Biográfiánk

Magával ragadó líra, tökös-dögös rockzene, egyedi szövegek – ez a Tom Kondor Band zenei világa. A zenekar tagjai vallják, igazán csak az mondhatja el magáról, hogy megtalálta a valódi hangját, aki már szinte mindent kipróbált a zenében. És ez nem csak szöveg, különféle felállásokban kísértek olyan ismert előadókat, mint Keresztes Ildikó, Majsai Gábor, Auth Csilla, Tóth Vera, Török Ádám.

A zenekar egymásra találása

Persze a zenekar tagjai nem ismeretlenek sem egymás, sem a hazai közönség előtt. Koncerteken session zenészként, zenei performance-okon meghívott fellépőként játszottak korábban együtt is, de a zenei hangzást és mondanivalójukat közösen találták meg. A Tom Kondor Band stílusa kortalan hard-rock, lírai felhangokkal, ettől válik igazán egyedivé megszólalásuk. Bár a zenekar tagjai mind az öten különböző személyiségűek, a világszínvonalú zenélésben, az egyedi hangzásban egyetértenek és profin együttműködnek.

Zenekari felállás

  • Tom Kondor - ének, gitár, billentyű, zeneszerzés
  • Németh Ádám - billentyű, vokál
  • Gyurácz Zoltán - gitár, vokál
  • Kiss Tamás - basszusgitár, vokál
  • Kovacsics György - dob, ütőhangszerek

A zenekar 2010-ben Szombathelyen alakult tapasztalt – és nem utolsó sorban jó baráti viszonyt ápoló – zenészekből, akik a legkülönfélébb zenei stílusokban tettek szert jártasságra, számos alkalommal ismert magyar előadók mellett is bizonyították képességeiket. A műsor magját kezdetben az alapító Kondor Tamás saját dalai képezték. Miután igény mutatkozott hosszabb lélegzetű produkciókra, világszerte ismert és népszerű előadók, együttesek dalai is a repertoár részévé váltak, így a zenekar már u.n. „cover band”-ként is működött. A zenei irányvonal a kulturált pop és rockzenét, illetve az azzal rokon stílusokat követi. Az 50-es évektől napjainkig terjedő időszakot felölelő, akár 6 órás, folyamatosan bővülő műsorban olyan előadók szerepelnek, mint Joe Cocker, Eric Clapton, The Beatles, Genesis, Queen, Red Hot Chili Peppers, U2, Máté Péter vagy a Tátrai Band. A zenekar különlegessége, hogy az előadott dalok követelményei szerint változik a hangszeres felállás – két billentyűs hangszer a komplex hangszerelések megszólaltatására, vagy két gitár a gitárcentrikus zenék hiteles visszaadására. Igény szerint a zenekar képes korlátozott hangerőn is megszólalni dobgéppel, vagy akár akusztikus műsorral is.